5 jajc
125 g kristalnega sladkorja
60 g meda
250 g masla
150 g jedilne čokolade
60 g bele gladke moke Tip 500
1 žlička cimeta
125 g oreščkov (celih ali zdrobljenih)
limonina lupina
peki papir
V posodi nad soparo raztopimo čokolado in maslo. Vse suhe sestavine, razen jajc in sladkorja, zmešamo skupaj ter jih dodamo raztopljeni čokoladi z maslom.
Jajca in sladkor damo v skledo in jih stepamo tako dolgo, da nastane penasta zmes. Jajčno zmes vmešamo v zgornjo zmes čokolade in masla.
Pripravimo si pekač, namestimo peki papir in vanj vlijemo maso. Ob izbiri velikosti pekač smo pozorni na to, da vlita masa pred pečenjem ni višja od 1,5 cm. Pekač damo v pečico in pečemo 35 min na 160⁰C (ventilacija).
Pečen čokoladni brownie vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Čokoladni brownie nato poljubno razrežemo.

Andrej Smogavc
Z vami z veseljem delim kuharske recepte in trike, ki jih uporabljam pri svojem ustvarjanju.
Verjamem, da bodo uporabni tudi za vas...