Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116

Čokoladni brownie

Deli:
Share on facebook
Share on linkedin
V posodi nad soparo raztopimo čokolado in maslo. Vse suhe sestavine, razen jajc in sladkorja, zmešamo skupaj ter jih dodamo raztopljeni čokoladi z maslom.
Recept za čokoladni brownie
Deli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
V posodi nad soparo raztopimo čokolado in maslo. Vse suhe sestavine, razen jajc in sladkorja, zmešamo skupaj ter jih dodamo raztopljeni čokoladi z maslom.

5 jajc

125 g kristalnega sladkorja

60 g meda

250 g masla

150 g jedilne čokolade

60 g bele gladke moke Tip 500

1 žlička cimeta

125 g oreščkov (celih ali zdrobljenih) 

limonina lupina

peki papir

V posodi nad soparo raztopimo čokolado in maslo. Vse suhe sestavine, razen jajc in sladkorja, zmešamo skupaj ter jih dodamo raztopljeni čokoladi z maslom.

Jajca in sladkor damo v skledo in jih stepamo tako dolgo, da nastane penasta zmes. Jajčno zmes vmešamo v zgornjo zmes čokolade in masla.

Pripravimo si pekač, namestimo peki papir in vanj vlijemo maso. Ob izbiri velikosti pekač smo pozorni na to, da vlita masa pred pečenjem ni višja od 1,5 cm. Pekač damo v pečico in pečemo 35 min na 160⁰C (ventilacija).

Pečen čokoladni brownie vzamemo iz pekača in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. Čokoladni brownie nato poljubno razrežemo.

Andrej Smogavc

Andrej Smogavc

Z vami z veseljem delim kuharske recepte in trike, ki jih uporabljam pri svojem ustvarjanju.
Verjamem, da bodo uporabni tudi za vas...

Več receptov
Chef
Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116
Edinstvena kulinarična izkušnja...