Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116

Recept za domač kruh

Deli:
Share on facebook
Share on linkedin
Izjemno imate radi naš kruh, ki ga imamo v naši restavraciji in dostavi na dom. Zato smo se odločili, da vam zaupamo naš recept.
Domač kruh v Gostilni Grič
Deli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Izjemno imate radi naš kruh, ki ga imamo v naši restavraciji in dostavi na dom. Zato smo se odločili, da vam zaupamo naš recept.
SESTAVINE:
1kg moke tip 850
750 ml mlačne vode
1 kocka kvasa (42g)
1 čajna žlička sladkorja
1 jedilna žlica soli
 
🥣 POSTOPEK
Moko stresemo v večjo posodo. Na sredino naredimo luknjo, ki služi kot prostor za kvasni nastavek.
 
👨‍🍳 KVASNI NASTAVEK
V sredino moke damo kocko kvasa, sladkor in 3 jedilne žlice mlačne vode. Rahlo zmešamo. Pustimo, da vzhaja na enkrat večjo količino.
 
👨‍🍳 GNETENJE
Sol dodamo v moko, kjer ni stika s kvasnim nastavkom. Dodamo še vodo in vse skupaj dobro pregnetemo. Testo pomokamo in pokrijemo s prtičkom.
 
🤏 VZHAJANJE TESTA
Na sobni temperaturi pustimo vzhajati nekje 30 – 40 min, da testo naraste na dvakratno količino.
 
🍞 PEKA KRUHA
Pečico segrejemo na 175⁰C. Testo damo v pekač, pustimi vzhajati še 10 min in nato damo v pečico. Pečemo 1 uro na 175⁰C z ventilacijo. V pečici brez ventilacije pečemo na 195⁰C.
 
Kruh lahko naredimo z različnimi semeni, prepraženo čebulo ali pa kar takšnega kot je…
Andrej Smogavc

Andrej Smogavc

Z vami z veseljem delim kuharske recepte in trike, ki jih uporabljam pri svojem ustvarjanju.
Verjamem, da bodo uporabni tudi za vas...

Več receptov
Chef
Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116
Edinstvena kulinarična izkušnja...