SESTAVINE:
1kg moke tip 850
750 ml mlačne vode
1 kocka kvasa (42g)
1 čajna žlička sladkorja
1 jedilna žlica soli

Moko stresemo v večjo posodo. Na sredino naredimo luknjo, ki služi kot prostor za kvasni nastavek.

V sredino moke damo kocko kvasa, sladkor in 3 jedilne žlice mlačne vode. Rahlo zmešamo. Pustimo, da vzhaja na enkrat večjo količino.

Sol dodamo v moko, kjer ni stika s kvasnim nastavkom. Dodamo še vodo in vse skupaj dobro pregnetemo. Testo pomokamo in pokrijemo s prtičkom.

Na sobni temperaturi pustimo vzhajati nekje 30 – 40 min, da testo naraste na dvakratno količino.

Pečico segrejemo na 175⁰C. Testo damo v pekač, pustimi vzhajati še 10 min in nato damo v pečico. Pečemo 1 uro na 175⁰C z ventilacijo. V pečici brez ventilacije pečemo na 195⁰C.
Kruh lahko naredimo z različnimi semeni, prepraženo čebulo ali pa kar takšnega kot je…

Andrej Smogavc
Z vami z veseljem delim kuharske recepte in trike, ki jih uporabljam pri svojem ustvarjanju.
Verjamem, da bodo uporabni tudi za vas...