Danes je odličen dan, da si lahko pripravite odlično sladico.
Z vami delimo recept za FONDANT.
Kaj potrebujete?
100 g temne čokolade
87,5 g masla
3 jajca
25 g ostre moke
31,25 g belega sladkorja
Kako ga pripravite?
- Čokolado in maslo raztopite na vodni kopeli.
- Posebej – cela jajca in sladkor penasto stepamo.
- Zmes čokolade in masla počasi vmešamo v zmes jajc in sladkorja.
- Na koncu vmešamo še moko.
Modele za pečenje si pripravite tako, da jih najprej premažete z maslom in nato posujete s fino mletim kakavom. Odvečen kakav otresete.
Modele napolnite malo pod vrhom.
Pečete na predogreti pečici cca 10 minut (200 st.). Je pa odvisno od pečice, tako da morate pečenje po 9. minuti budno spremljati.
Z našim receptom lahko pripravite 4 fondante.
Namig: trgovina Tuš Cash&Carry ima odlične alu modele za enkratno uporabo.