Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116

O nas

V senci pod košato češnjo, na letnem vrtu Gostilne Grič, se vam čas ustavi vsaj za trenutek s pogledom na naravne lepote Škalskih vinogradov. In kaj je lepšega kot priti na grič ter združiti lepoto narave, kulinarično doživetje in odlično vinsko kapljico.

Restavracija Gostilne Grič v jesenskem jutru

Najina zgodba

Sem Andrej Smogavc, kuhar s srcem. 

Že v času osnovne šole sem rad pomagal pri kuhanju, tako doma kot tudi pri stricu, ki je imel takrat restavracijo. Takrat so me zanimale predvsem sladice. Zaradi moje strasti do kuhanja izbira srednje šole sploh ni bilo vprašanje. Neprecenljive Izkušnje sem nabiral tako v praktičnem izobraževanju kot tudi v slovenski reprezentanci. Pot me je kasneje pripeljale do dela v Hotelu Evropa pod mentorstvom Marka Pavčnika in kasneje v Gostišče Miran pod taktirko Mirana Ojstrška. 

Leta 2015 se je pokazala priložnost, da skupaj z ženo Matejo ustvariva ”svojo” zgodbo. Z mojo ekipo želim približati naše kulinarično doživetje širšemu krogu gostov.  Rdeča nit ustvarjanja je poudarek na domačem in lokalnem. Sodelovanje z lokalnimi ponudniki in pridelki iz lastne kmetije sta ključnega pomena.

Naša lokacija

Nahajamo se na eni izmed najlepših lokacij v Sloveniji, ki ji nekateri radi rečejo tudi ‘’slovenska Toskana’’. Obdani z vinogradi ponujamo čudovit razgled na okolico. Pri nas lahko združite edinstveno lokacijo in odlično hrano.

Klet Zlati Grič

Za vse ljubitelje vin je v neposredni bližini restavracije ena izmed modernejših vinskih kleti Zlati Grič. V svoji ponudbi imajo vina za vse okuse, znani pa so tudi po odličnih peninah.

Vinogradniški dvorec

Za popolni umik in sprostitev je bivanje v Vinogradniškem dvorcu obvezno. Stavba iz 15. stoletja ponuja izjemen razgled na celotno posestvo Škalce.

Škalce 83, Slovenske Konjice
+386 40 469 116
Edinstvena kulinarična izkušnja...