27. julij 2017

Popolnoma očarana!

Kosilo v tako lepem ambientu je definitivno še bolj slastno in ga štejem med enega najboljših.

22. FEBRUAR 2019

Domaća hrana na jednoj od najljepših terasa u Sloveniji

Kad je riječ o tanjurima, nemojte da vas zavara rustikalni interijer i stol u prirodi. Chef Andrej Smogavc iz tradicije crpi nadahnuće za svoja jela, ali se ne boji koristiti moderne tehnike...

29. AVGUST 2018

Gostilna Grič in Vinska klet Zlati Grič

Vikend, ki je za nami, je bil zame zelo lep vikend, ki se mi bo definitivno vtisnil v spomin. Prvič zato, ker sva obiskala Graz, v katerem še nisem bila (in ker sem lahko celo soboto kjub dežju veselo navijala za Aljošata na turnirju flag footbala), drugič pa zato, ker je bil moj rojstni dan. Temu primerno sva odšla tudi na rojstnodnevno kosilo. Kam? V Gostilno Grič v vasico Škalce, kjer ponujajo tudi odlična vina Vinske kleti Zlati Grič ali kar na kratko Zlati Grič. O Zlatem Griču in Gostilni Grič sem veliko slišala, kot o restavraciji, ki velja za eno boljših v tistem okraju, ter kot o proizvajalcu vin, ki naj bi spodbujala brbončice to te mere, da jih ne pozabiš zlahka.

04. NOVEMBER 2017

JESENSKA PRAVLJICA NA ZLATEM GRIČU

A tisti pravi nebeški občutki so šele prihajali. Na pozno popoldansko kosilo sva šla v restavracijo Zlati Grič, kjer sva se ob razgledu na z zadnjimi sončnimi žarki obsijane vinograde prepustila božanskemu razvajanju brbončic. Dobri dve uri sva razvajala vse čute ob nekaj najboljših jedeh, kar sva si jih kdaj privoščila in ob celem repertoarju lokalnih vin, ki so bila prav vsaka posebej vrhunska in popolnoma usklajena z jedmi, ob katerih so bila postrežena. Penina rose, ki je dozorela v kleteh Žičke kartuzije, Renski rizling, Modra frankinja in Traminec. Pestrost okusov in nepozabno doživetje!

19. avgust 2016

Urbane jedi med vinogradi

Na leseni deski je kozarec obrnjen na glavo in v tej glavi se vrtinči, peni in kadi. Skozi dim se rdečijo maline, in ko se hruškasti kozarec spet ujame na noge, med malinami zadiši dimljeni tatarec srne. Pokrit je z ocvrto slamo zelene in tako ozaljšan se razveseli pogleda, ki se mu hvali skozi velika okna brunarice. Spodaj se širi mesto, iz katerega se vijugavo vzpenja cesta med luknjami enega najlepših igrišč za golf pri nas, zgoraj pa se po griču, ki je zlat, strumno širijo vrste enega najlepših štajerskih vinogradov. Pa še ime tako lepo zveni. Škalce. Tam ima najlepšo lego gostilna Grič!